Odličen vid do staranja? Strokovnjak vas bo obvestil, kako to storiti

Rate this post

Odličen vid do staranja? Strokovnjak vas bo obvestil, kako to storitiS starostjo se pogled vsakega človeka poslabša v neposrednem odstotku. Skupaj s križi pa niso vključene samo dioptrije, ampak tudi različne očesne bolezni. To je naravni del staranja, vendar smo lahko ukvarjajo z in tudi izogniti s pravimi informacijami. Kako zaščititi svoj vid, kot tudi, kaj storiti, da se zagotovi, da je eden od najbolj pomembnih odkritih nam je služil v najboljši možni obliki do staranja?

Z očesnim pregledom lahko opazite tudi možganski tumor ali levkemijo. Očesna previdnostna ocena po mnenju strokovnjaka izpostavlja eno najbolj tipičnih dioptričnih težav očesa (kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem), keratokonus-degenerativno bolezen roženice, pa tudi v starosti po štiridesetih-petdesetih trenutno siva in glavkom, starostno poslabšanje rumene pege ali različne druge, veliko bolj nenavadne očesne diagnoze.

Vitamini naredijo veliko

Vitamini naredijo velikoUčinkovito, naravno in hkrati učinkovito izogibanje videzu očesnih stanj v poznejši starosti je tudi sprejem ustrezne prehrane. “Za prehrano oči je potreben načrt prehrane, bogat s hranili-zlasti vitamini A, C in tudi E, selen, cink, karotenoidi-lutein in zeaksantin,” prehrana oči ne sme biti podcenjena, prav tako pa je dobro, da se sami zdravite s čim več priporočenimi vitamini, kot je izvedljivo v naravni obliki.

  • Priporočljivo je, da začnete v mladosti, za previdnostne namene gladko že po 30-tke. Po 40. letu je treba prehrano oči vsekakor koncentrirati in tudi pravilno jemati.
  • Pogosto si privoščite posebej listnato zelenjavo, mastne ribe (losos, sardele, tuna ali skuša), sončnična semena, pomaranče, banane, korenje ali fižol. Vadite oči. Vsak, ki se dnevno ukvarja z računalniškim sistemom, bi moral narediti domnevni računalnik. “zlomi oči”.”Vsak hr, vzemite nekaj minut stran od delovne mize in razvijte svoj pogled naravnost v doseg.
  • Pazite na domače okno ali poskusite nekaj spodnjega seznama preproste vadbe za oči: masirajte veke s prstom ali očmi narišite izmišljeni pravokotnik ali nepreviden 8 z očmi sprva na eno stran in nato na drugo. Nasprotno, zavijte oči v hude položaje, navzgor, poševno, navzdol, poševno,” spodbuja izkušen specialist.

Pogled na očala do težav

Ne spomnite se mita, da nizkih dioptrij ni treba obravnavati, očala za rutinsko uporabo pa bodo zagotovo naredila vaš vid len. Če očem ne zagotovite zadostne korekcije, bodo vidni centri preobremenjeni in tudi to lahko telo dobesedno galibu. “Od netočno odpravljenih dioptrij lahko doletijo tudi lasje, saj je oko pri fokusiranju fotografije neverjetno obremenjeno in s tem poslabša množico živčnih vlaken. Poleg tega lahko ignoriranje prilagoditve vida, zlasti pri starejših, povzroči usodne učinke. Mnogi imajo lahko do 50% zmanjšan vid in še vedno mislijo, da vidijo popolnoma. Oseba se zlahka prilagodi slabovidnemu vidu in tudi bledi pogled spozna, ko je že prepozno,” starejši šoferji-ne precenjujte sami!.

Pogled na očala do težavStrokovnjaki iz Združenega kraljestva v okviru varnosti v cestnem prometu so preizkusili reflekse voznikov z nezadostno obravnavanimi dioptrijami. Ugotovili so, da vozniki z neustrezno popravljenim vidom redno zavijajo s voznega pasu 62% kot vozniki vozil z izjemnim vidom. Nekateri ljudje menijo, da je težko določiti potrdila tablic drugih avtomobilov. Dovolj je, če s hitrostjo 50 km/ h za trenutek dlje pritrdijo pogled na oznako avtomobila pred seboj, prav tako pa bodo v nepričakovanem scenariju med vožnjo zaradi tega neopaženega prešli trinajst metrov dodatno. “Poleg tega s starostjo izgubljamo sposobnost osredotočanja, zaznavanja selitvenih stvari, razlikovanja podrobnosti pri slabi svetlobi, znižani izpostavljenosti in tudi briljantni svetlobi. Težje smo roditi osvetlitev iz žarometov prihajajočih vozil.

Leave a Comment